Klíma Zalaegerszeg

A klímákról

Napjainkban óriási mértékben megnőtt az érdeklődés a légkondicionáló berendezések iránt.

A számok egyértelműek: évről évre nő az értékesített klímák száma hazánkban.

Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy egyre jellemzőbb az új építésű ingatlanok beköltözés előtti klimatizálása is, ami a lehető legoptimálisabb megoldás, ugyanis az utólagos légkondicionáló berendezés nagyobb anyagi beruházást és több időbefektetést igényel, mint egy üres lakás klímával való felszerelése.

A klíma zalaegerszeg-i viszonylatban is rendkívül kapós termék, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint az, hogy a zalai klímaszakemberek többségének határidőnaplója egészen a nyár közepéig tele van.

Tehát aki biztosra akar menni és nyáron légkondicionáló berendezéssel szeretné otthonát hűteni, az jobb, ha már időben, az ősz-tavasz közti időszakban megrendeli a klímaszerelést. (Nyaranta ugyanis a klímaszakemberek számára inkább a karbantartási munkáké a főszerep.)

Persze a megrendelés több kérdést is felvet. Például, hogy melyik a legideálisabb klíma az adott otthonba (teljesítmény, típus, hatékonyság szempontjából), vagy hogy a mobil-, esetleg a split klíma a jobb megoldás a helyiségbe, illetve, hogy van-e valamilyen extra klímafunkciókra szükség.

Persze hozzá kell tenni, hogy vannak bizonyos szabályok, melyeket figyelembe kell venni a légkondicionáló beszerzésnél.

Például egy klíma zalaegerszegi beszerzése – ahogy egyébként minden más helyen is – csak az előírások betartásával történhet meg.

2015. augusztus 1-je óta ugyanis csak és kizárólag annak értékesíthető légkondicionáló berendezés, aki egy hivatásos klímaszerelő pecsétjével tudja bizonyítani, hogy a megvásárolni kívánt klímájának beszerelése szakszerűen történik majd meg.

Vagyis, ahogy a gázkazánokat, úgy a klímákat is szakértővel lehet csak beépíttetni, ami egyrészt előnyös a megrendelőnek, hiszen szakszerű szolgáltatásban részesül, másrészt hátrányos is, mivel a hivatásos szerelők leterheltsége miatt általában egy-két hónapos várakozási idővel számolhat a vevő.   

zalaegerszeg klímaszerelés
zalaegerszeg klímaszerelés

A klíma zalaegerszegi piaca

A légkondicionáló berendezéseknek két fő típusát különböztethetjük meg: a mobil-, és a split klímákat.

A mobilklímák könnyen mozgatható és egyszerűen beüzemelhető készülékek, hátrányuk azonban, hogy nem túl hatékonyak, illetve, hogy áramfogyasztásuk meglehetősen magas.

Ezek az eszközök legfőképp nyaralókba, kisebb helyiségekbe ajánlottak, olyan szobába viszont, ahol az ember aludni szeretne, semmiképp sem jelentenek jó megoldást, hiszen zajosan működnek.

A split klímák ezekkel szemben jóval nagyobb teljesítményűek, energiahatékonyabbak, illetve sokkal halkabban működnek, azaz magasabb életminőséget biztosítanak. Arról nem is beszélve, hogy jóval esztétikusabb látványt nyújtanak a mobil társaiknál.

Feltehetően ezen okok miatt a split klíma zalaegerszegi viszonylatban (is) jóval keresettebb, mint a mobil klíma.

A split klíma zalaegerszegi viszonylatban

Legyen szó akár mobil-, akár split készülékről, számos légkondicionáló márka létezik, melyek mindegyike eltérő paraméterekkel, hatékonysággal és tartóssággal rendelkezik.

A klíma beszerzésekor ezért a hűtőteljesítmény elemzése mellett érdemes figyelembe venni az adott típus ismertségét, valamint a róla alkotott vásárlói véleményeket is.

Egy nívós, nagy múltú márka kiválasztása ugyanis –, még ha az drágább is a többi piacon lévő terméknél – jóval kifizetődőbb választás lehet, hiszen várhatóan nagyobb hatékonysággal bír, minőségibb kialakítású, halkabb működésű, csekélyebb javítási igényű, nagyobb alkatrész-biztosítottságú, megbízhatóbb szervizhátterű és nem utolsósorban jóval hosszabb távon is képes szolgálni a tulajdonosát, mint a többi (noname) márka képviselőinek termékei.

Tehát amennyiben új eszköz vásárlása a cél, mindenképp érdemes előnyben részesíteni a minőségi, nívós márkák készülékeit.

Természetesen, mivel egyre nagyobb kereslet mutatkozik a beépíthető hűtő-, és fűtőberendezések iránt, a split klíma zalaegerszeg-i piacán egyre több használt eszközt is lehet találni.

Ezzel kapcsolatban azonban fontos megjegyezni, hogy – úgy, mint a használt autók esetében – korántsem biztos, hogy az eladó által jó állapotúnak és hibátlannak titulált termék megfelel az elvárásoknak.

Sajnos napjainkban egyre több a link, tisztességtelen értékesítő, akik nem, vagy csak alig működő, sokéves klímákat árusítanak, melyek nem kis bosszúságot okozhatnak új tulajdonosaiknak.

Jobb megbízható helyről, lehetőleg új eszközt beszerezni, ha azonban mindenképp használt készülékre esik a választás, érdemesebb ismert előéletű, rendszeresen karbantartott és szakértő módon leszerelt légkondicionáló berendezést vásárolni.

A napjainkban kapható eszközök zöme – legyen szó akár mono-, akár split készülékről –  nemcsak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmas.

A legtöbb klíma zalaegerszeg-i viszonylatban képes mindkét funkció ellátására. A mono termékek jellemzően a tavaszi-őszi időszakban képesek megfelelően felfűteni az adott helyiségeket, míg a spit klímák a téli hidegben (akár -20 Celsius fokig) is hatékonyan látják el ezt a funkciót.