A klíma beszerelés gondolata már azokat is érinti, akik eddig vagy ezért vagy azért, de ellene voltak a klímának.

Napjainkban a nyár alapkelléke a klíma

A klímaváltozásnak köszönhetően egyre forróbbak a nyarak. Kánikula esetén pedig nemcsak nappal kibírhatatlan a hőség, sok esetben éjszaka sincs enyhülés, ami a pihenés, a feltöltődés rovására mehet.

A fülledt melegben nő a fáradékonyság, csökken a koncentrációkészség és a test egyre fáradtabbá, kimerültebbé válik.

Ezekben a napokban az ember nem vágyik másra, mint egy kis felfrissülésre, felüdülésre.

Bár megoldást jelenthet ilyenkor a vízpartokon és a légkondicionált hipermarketekben, plázákban való hűsölés, az ember a saját lakásában is szeretne optimális hőmérsékletet elérni.

Ehhez pedig nem kell más, mint egy hatékony klíma beszerelése otthonunkba. Persze mielőbb…

A klíma beszerelése szempontjából kulcskérdés a szakértelem

Fali klíma

A klíma beszerelés több munkafolyamatból épül fel, és nagy szakértelmet kíván.

Emiatt érdemes olyan céget megbízni a készülék beépítésével, aki komoly referenciákkal, széleskörű szakmai tudással és többéves tapasztalattal rendelkezik a témában.

Ebben az esetben az ügyfél biztos lehet abban, hogy minőségi, gyors és tiszta szolgáltatásban lesz része.

A légkondicionáló berendezés beszerelésekor ugyanis az arra alkalmas szakemberek minden esetben megpróbálják a legoptimálisabb megoldást megtalálni a különféle megrendelői igények kielégítésére.

A klímaszerelés lépésről lépésre

A klíma beépítésének időtartama a kiválasztott készülék típusa mellett az azt beszerelő személyzet létszámától is függ.

Emellett fontos megjegyezni, hogy az eszköz beépítése kizárólag előzetes felmérést követően valósulhat meg, hiszen csak alapos feltérképezés után lehet kiválasztani a helyiség hűtésére /valamint sok esetben a fűtésére/ legalkalmasabb készülék típusát (ami persze a megrendelő anyagi lehetőségeitől és igényeitől is függ).

A legideálisabb klíma kiválasztása után pedig már következhet is annak beépítése és üzembe állítása. 

A klíma beszerelésének folyamata

A klíma beszerelésének első lépése az eszköz legoptimálisabb beépítési helyének kiválasztása.

Ezután a készülék kül-, valamint beltéri moduljainak alaplapjai kerülnek felszerelésre, melynek összekapcsolásához szükség van a beépítési falon egy optimális méretű furat készítésére is.

Klíma szerelés rövid idő alatt
Klímaszerelés

A beltéri egység vezetékei kábelcsatornába, illetve falhorgonyba kerülnek. Ezt követően a modulok összekapcsolására, az egységek hűtőköri csövezésére, illetve a párazáró szigetelés megvalósítására kerül sor.

Ha ezen lépések kivitelezésre kerülnek, nincs más hátra, mint a csövek, valamint a vezetékek összekapcsolása, az eszköz vákuumozása, illetve gázzal való feltöltése.

A klíma beszerelés ezen feladatai után pedig a rendszer elektromos hálózathoz való csatlakozása és a készülék beindítása következik. Az eszköz ezt követően – ha a bekapcsolása utáni nyomásellenőrzés során hiba nem észlelhető, – akár azonnal használatba vehető.

A teljes klíma beszerelése megközelítőleg három-négy órát vesz igénybe (ami természetesen a szerelőbrigád létszámától, a légkondicionáló berendezés típusától, elhelyezésének módjáról, valamint a beépítés technikájától is függ).

A legtöbb klímás cég szépen, tisztán dolgozik, ami annyit tesz, hogy a munka végeztével nem hagynak maguk után piszkot, alaposan feltakarítják az érintett helyiséget.

Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy az igényes szakemberek nagy gondot fordítanak a szobában lévő bútorok, lakástextilek védelmére is.

Fontos tudnivalók a klíma beszerelése után

Klímaszerelés zalaegerszegen
A klíma már nem luxus

Amennyiben a beépített készülék a próbaüzemelés során hibátlanul működik, akkor azt a megrendelő akár azonnal használatba is veheti.

Persze fontos, hogy a használó előtte alaposan áttanulmányozza a klíma használati utasítását, illetve meghallgassa a szakemberek eszközhasználatra és karbantartásra vonatkozó tanácsait.

Az ilyen jellegű vásárlói tájékoztatók ugyanis fontos információkat tartalmaznak, hiszen ezáltal – többek között – azt is elmondják a szakértők, hogy hogyan lehet a beltéri modul szűrőjének házilag történő takarítását kivitelezni, vagy épp felhívják a figyelmet arra, hogy az egyéb karbantartási és javítási feladatokat jobb hozzáértő szakemberre bízni, a laikus kéz által végzett klímaszerelés ugyanis a legtöbb esetben komoly károkat okoz, ami sajnos meglehetősen magas költségvonzattal is járhat.

A klímákról röviden

A légkondicionáló berendezések manapság már nem számítanak luxuscikkeknek, hiszen megfizethetők, és alacsony költség mellett üzemeltethetők.

Napjainkban már bárki juthat kedvező áron hűtő-/fűtőberendezéshez, ami kiváló befektetés a forró nyári hónapok, illetve – fűtőképesség esetén – a hideg téli napok komfortosabbá és elviselhetővé tétele érdekében.

Emellett, mivel a piacon kapható klímák energiatakarékosak, használatuk sem terheli meg túlzottan a pénztárcát.

Általánosságban elmondható, hogy a napjainkban elérhető típusok minősége jó, így képesek hosszú távon biztosítani használójuk kényelmét.

És mivel a választék meglehetősen nagy, érdemes szakemberhez fordulni a megfelelő készülék kiválasztása kapcsán. Persze emellett rendkívül fontos a klíma minőségi beszerelése, és folyamatos karbantartása is a hosszú távú használat érdekében.